KONYA / KARATAY - İsmil Cumhuriyet Ortaokulu

İsmil Cumhuriyet Ortaokulu

İsmil Mahallesi 21886 Sok No54 Karatay/ KONYA
Vizyon
İsmil Cumhuriyet Ortaokulu olarak bilimsel teknolojilerin ışığında okuyan, okutan, araştıran, özgür düşünen, sorunları çözebilen, başkalarının haklarına saygılı, ülkesine karşı sorumlu, toplumsal hayatın her alanında hukukun üstünlüğüne inanan, gelişme açık, çevre bilinci yüksek, kendine güvenen, katılımcı, sorgulayan, etkili ve nitelikli insan yetiştirmek için eğitim öğretim kalitesini sürekli yüksek tutarak hem bilimsel hem de de sosyal yönde gelişmiş, yüksek ahlaki değerler kazanmış, küresel rekabete hazır bireyler yetiştiren örnek aranan bir eğitim kurumu olmak için varız.
Misyon
Milli ve manevi değerlere bağlı, teknolojiyi kullanan, toplumun gelişmesine katkıda bulunan ve yaratıcı düşünen insanları yetiştirmektir.
Başarılar
2020 LGS sınavında 1 öğrencimiz Karatay Fen Lisesine yerleşmiştir.5 öğrencimiz bursluluk sınavı kazanmıştır.
Kütüphane Kitap Sayısı :2005
08:50 ---- ----- 15:40
Ulaşım
Ulaşım Konya Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ile sağlanmaktadır. Ayrıca Konya - Karapınar, Konya - Ereğli, Konya - Adana şehirler arası otobüsleri de 1km mesafeden geçmektedir.
Yerleşim Yeri
İsmil Mahallesi Büyükşehirler yasasından önce yaklaşık 8000 nüfuslu bir belediyeydi. Yasayla birlikte belediye kapandı ve Konya Karatay´a bağlı bir mahalle oldu. Tarım, hayvancılık ve kaplıca turizmi önemli geçim kaynaklarıdır.
İsmil Mahallesi Karatay´a bağlı olup, Konya´ya 50 Km uzaklıktadır.
karatay fen lisesi 1 selçuklu anadolu lisesi 1 ısparta tıp fakultesi 1
Karatay belediyesi dostluk ve kardeşlik turnuvasına katıldık.
tübitak 4006 bilim şenliği düzenlendi.
Adap konya insan mektebi olumu davranış geliştirme projesi